Ove godine majstorske radionice vodit će Hansgeorg Schmeiser, više nagrađivani flautist, profesor na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču (Universität für Musik und darstellende Kunst).

Hansgeorg Schmeiser započeo je svoje glazbeno obrazovanje kod Gottfrieda Hechtla u Glazbenoj školi svoga rodnog grada Graza. Zatim je nastavio studij kod Alaina Marion u Parizu i Wolfganga Schulza na na bečkoj glazbenoj akademiji (Musikhochschule Vienna), gdje je diplomirao 1982. godine. Pohađao je majstorske tečajeve poznatih flautista kao što su Aurele Nicolet, Alain Marion i Karl-Heinz Zoeller. Godine 1982. imenovan je za glavnog flautista orkestra Vienna Volksopera. Od 1984. predaje na glazbenoj akademiji Universität für Musik und darstellende Kunst, najprije kao asistent Wolfganga Schulza, a od 2000. godine kao redoviti profesor flaute.

Njegove glazbene aktivnosti kao soliste i komornog glazbenika vode ga u sve dijelove Europe te u Japan i Koreju gdje redovito održava majstorske radionice. Od 1993. umjetnički je voditelj majstorskih radionica Neuberger Kulturtage, a od 2001. upravlja i Međunarodnom akademijom za flautu u Fissu (International Academy for Flute in Fiss).

Hansgeorg Schmeiser je stalni gost Bečkog filharmonijskog orkestra, dugogodišnji član Wiener Kammerorchester, ansambla die Reihe i Ensemble des 20.Jahrhunderts.

Hansgeorg Schmeiser svira flautu od 24 kt. zlatna od japanskog proizvođača flauta Muramatsua.

http://www.hgschmeiser.at/

Kroz tri dana radionica radit će se na Mozartovoj literaturi za flautu, skladateljima 19. Stoljeća  (Reinecke Schubert..) i koncertima 20. stoljeća (Jacques Ibert, Jean Rivier, André Jolivet). Detalji vezani uz rad i program bit će objavljeni naknadno.

Radionice su namijenjene svim polaznicima glazbenih škola, muzičkih akademija, profesorima  te svim ostalim zainteresiranim za ovaj instrument. Radionice će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku. Sudionici su podijeljeni u dvije kategorije: aktivni i pasivni. Predavanja s aktivnim sudionicima bit će održavana u obliku individualne nastave. Pasivnim sudionicima bit će omogućeno praćenje tijeka seminara. Broj aktivnih sudionika je radi učinkovitosti ograničen na petnaest sudionika dok broj pasivnih sudionika nije ograničen.

Lokacija:

Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu, Glazbeni odjel

Participacija:

200,00 kn po satu za aktivne sudionike i 100,00 kn za pasivne sudionike

Po završetku majstorske radionice svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju.

Prijava:

Prilikom dolaska na seminar korisnik će popuniti pristupnicu i uplatiti navedenu kotizaciju.

Za prijavu sudjelovanja na info@gmsplit.hrpošaljite vaše ime i prezime, adresu, grad, tel/mob, e-mail i OIB, te naziv škole i fakulteta koji pohađate uz napomenu Dani flaute